کربنات سدیم دارای نام های دیگری می باشد که از آن جمله می توان به : سودا اش ، کربنات سدیم سبک، کربنات سدیم سنگین،اسید کربونیک، نمک دى سدیم، مونوهیدرات، خاکستر سودا و ... می باشد. اما در اصل نام علمی این محصول کربنات سدیم می باشد. درباره فرمول شیمیایی آن می توان گفت که فرمول شیمیایی اش Na2CO3 می باشد.
سوداش نام رایج کربنات سدیم بدون آب با کاربرد صنعتی آن می باشد. از خصوصیات ظاهری کربنات سدیم می توان به جامد بودن آن و سفید رنگ بودن این ماده اشاره کرد. کربنات سدیم دارای کاربردهای متفاوت و زیادی می باشد. ولی اگر بخواهیم به مهمترین آن اشاره کنیم باید به کاربرد آن در صنعت شیشه اشاره کنیم. کربنات سدیم دارای انواع مختلفی می باشد که می توان به کربنات سدیم سبک و کربنات سدیم سنگین اشاره کرد. حال به شرح برخی از موارد کاربرد سدیم سنگین و کربنات سدیم سبک اشاره می کنیم:
کاربرد کربنات سدیم
· از کربنات سدیم می توان برای از بردن کپک و همچنین در کپک زدایی چوب اشاره کرد
· از کربنات سدیم به عنوان عامل خمیر کننده در کارگاه های آجرپزی استفاده می شود
· در الکترولیز به عنوان یک رسانای خوب و عالی عمل می کند.
· همچنین از کربنات سدیم در تهیه و تولید بستنی چوبی استفاده می شود
· در جهت تولید و تهیه فوری ماکارونی
· در بعضی از موارد برای قلیایی کردن به عنوان یک جایگزین برای سدیم هیدروکسید استفاده می شود
· در تولید و تهیه صنایع شوینده وهمچنین صابون
· همچنین از کربنات سدیم می تواند به یون های منیزیم و کلسیم موجود در آب مقابله کند
· در صنعت چرم سازی
· در صنعت کاغذ سازی
از جمله تفاوت های موجود در همچنین از کربنات سدیم سبک و همچنین از کربنات سدیم سنگین می توان به چگالی و اندازه ذرات آن ها ااشاره کرد. یعنی همچنین از کربنات سدیم سنگین در بیشتر موارد برای کارخانه های شیشه سازی کاربرد دارد و دلیل آن این است که ذرات درشت تر گرانول می باشد. چگالی همچنین از کربنات سدیم سبک بیشتر برای تولید شوینده ها و مواد های شیمیایی مورد استفاده قرار می گیرد. اسید کربونیک نام دیگر کربنالت سدیم است. با پیشرفت تکنولوژی اطلاع از قیمت کربنات سدیم به راحتی امکان پذیر است.
منبع: لینک منبع